Select your Top Menu from wp menus

Agricultura, distrusă din cauza temperaturilor caniculare

Canicula care a pus stăpînire pe teritoriul Moldovei îi aduce în pragul disperării pe agricultori. Din cauza secetei, plantele au început să se usuce, iar pierderile sînt din ce în ce mai mari. Specialiştii susţin că situaţia se va înrăutăţi, dacă nu va ploua măcar pînă la sfîrşitul lunii. „Noi aşteptăm precipitaţiile care sînt prognozate pentru week-end şi săptămîna viitoare. Sperăm foarte mult că ele vor fi suficiente pentru a acoperi deficitul din sol. Altfel, vom avea o recoltă foarte mică”, a spus directorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ilie Boian.

Reprezentanţii Ministerului Agriculturii spun că mulţi agricultori sînt îngrijoraţi că în toamnă nu vor mai avea ce culege de pe cîmp şi că au investit degeaba sume importante în culturi. Potrivit experţilor, fără sisteme de irigare, Moldova nu va putea obţine cantitatea necesară de cereale, dacă şi următorii ani vor fi secetoşi.

Amintim că arşiţa din ultimele zile a înregistrat un nou record pentru Moldova. Pe data de 21 iunie 2012, temperatura maximă a aerului, pe o mare parte a teritoriului Republicii Moldova, a urcat pînă la +39,4ºС. În următoarele zile se aşteaptă ploi de scurtă durată cu descărcări electrice.
Sursa: noi.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/agricultura-distrusa-din-cauza-temperaturilor-caniculare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19