Select your Top Menu from wp menus

Agricultorii neauziţi de Guvern si FMI. În republica vor fi organizatazte proteste pe 31 iulie

Organizaţiile de agricultori nu renunţă la acţiunile de protest preconizate pentru 31 iulie curent. Marţi, delegaţi ai agricultorilor au avut o întrevedere cu reprezentanţi ai Guvernul şi ai Fondului Monetar Internaţional, la care au cerut repetat micşorarea taxei pe valoarea adăugată de 20%, aprobată recent de Parlament, dar fără rezultat.

Solicitat de Agenţia „INFOTAG”, preşedintele Uniunii Republicane a Asociaţiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, a declarat că la întrevedere, reprezentantul FMI în Moldova, Tokhir Mirzoev, şi premierul Vlad Filat au respins propunerile agricultorilor de anulare a Legii privind majorarea TVA în agricultură şi la zahăr de la 8% la 20%.

“Am încercat să-i explicăm reprezentantului FMI că majorarea TVA va cauza pierderi agricultorilor şi îi va arunca sau spre faliment sau spre economia tenebră, dar aceasta a spus că nu există cale de întoarcere. În acelaşi timp, premierul a reacţionat foarte dur la propunerile agricultorilor şi a spus că bugetul de stat are nevoie de acumulări şi că Legea privind majorarea TVA nu poate fi anulată. Deşi autorităţile sunt convinse că vor reuşi să acumuleze surse la buget, se va întâmpla tocmai invers.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/agricultorii-neauziti-de-guvern-si-fmi-in-republica-vor-fi-organizatazte-protest-pe-31-iulie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19