Select your Top Menu from wp menus

Agricultorii hotărâţi să protesteze la 23 noiembrie

Agricultorii ameninţă cu proteste. Ei spun că sectorul agrar este marginalizat de autorităţi, motiv pentru care au decis să iasă în stradă pe 23 noiembrie. Preşedinţii asociaţiilor agricultorilor spun că mitingul preconizat pentru această dată nu are conotaţie politică.

Acum o săptămână, agricultorii din toată ţara au transmis autorităţilor o rezoluţie prin care cer declararea agriculturii drept prioritate naţională, reducerea taxei TVA de la 20 la 8 la sută, dar şi majorarea fondului de subvenţionare până la 640 de milioane de lei. Întrucât mai-marii ţării nu au răspuns revendicărilor agricultorilor, aceştia au decis să se facă auziţi ieşind în stradă.

“Noi suntem apolitici. Anunţăm protest pe 23 noiembrie, dar acţiunea noastră va avea lozinci strict economice, ce ţin de dezvoltarea agriculturii. Nu au nicio legătură cu politica. Vrem doar o agricultură europeană”, a declarat președintele „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

Organizatorii susţin că la mitingul preconizat pentru 23 noiembrie vor participa peste patru mii de agricultori. Ei mai spun că ar putea renunţa la manifestaţiile stradale dacă guvernaţii vor ieşi la dialog şi le vor prezenta un plan concret de acţiuni în privinţa resuscitării sectorului agrar.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/agricultorii-hotarati-sa-protesteze-la-23-noiembrie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19