Select your Top Menu from wp menus

Agricultorii din raionul Orhei vor primi peste 274 mii litri de motorină, din ajutorul umanitar oferit de România VEZI LISTA

Peste 274 mii litri de motorină vor primi agricultorii din Orhei din ajutorul umanitar oferit de România. Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a finalizat procedura de stabilire a cuantumului de motorină din ajutorul extern acordat de către România și a întocmit lista finală a potențialilor beneficiari.

Potrivit sursei citate 160 de agenți economici din raionul Orhei, care activează în domeniul agriculturii vor primi motorină din ajutorul românesc. Volumul total al motorinei destinate agricultorilor din raionul Orhei depășește 274276 mii litri,  la o suprafață eligibilă de peste 14868 ha. La prețul actual, costul motorinei pe care o vor primi agricultorii orheieni depășește 4,3 milioane de lei.


Republica Moldova va primi gratuit 6 000 de tone de motorină, drept ajutor umanitar extern din partea României, destinat agricultorilor afectaţi de secetă pe parcursul anului  2020.
Guvernul României a aprobat această hotărâre și ca urmare a demarării procedurilor de transmitere, Guvernul de la Chișinău a stabilit mecanismul și formalitățile de recepţionare, depozitare șidistribuire  peste frontiera de stat a lotului de ajutor umanitar.

Raport Totalizator Motorina Orhei by on Scribd