Select your Top Menu from wp menus

Agricultorii bat alarma, iar MAIA spune că e devreme să se tragă concluzii

Agricultorii bat alarma: sectorul este din nou afectat de secetă, iar recolta s-a redus drastic. Cu acest mesaj a venit, astăzi, preşedintele UniAgroProtect, Alexandru Slusari. Solicitaţi să comenteze aceste îngrijorări, responsabili de la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, au spus că este prematur să se facă careva concluzii, transmite IPN.

Alexandru Slusari menţionează într-un mesaj trimis la adresa redacţiei că, din cauza insuficienţei de precipitaţii, practic în toate raioanele ţării recolta la floare soarelui, porumb, sfeclă de zahăr şi de soia va fi mult sub aşteptările fermierilor.

La solicitarea IPN, MAIA a comunicat că la data de 13 septembrie recoltarea culturilor de grupa a II-a este efectuată în proporţie de circa 10% din suprafaţa totală pentru porumb, soia şi sfecla de zahăr. În context, informaţiile privind recolta medie la hectar sunt preliminare şi se pot modifica de la o zi la alta.

Totodată, floarea soarelui s-a recoltat de pe jumătate din suprafaţa monitorizată. Recolta medie înregistrată până în acest moment este de 1,78 tone/ha, comparativ cu 1,55 tone/ha anul trecut.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/agricultorii-bat-alarma-iar-maia-spune-ca-e-devreme-sa-se-traga-concluzii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19