Select your Top Menu from wp menus

Agresorii domestici vor fi supuşi unor pedepse mai dure

Agresorii domestici vor fi supuşi unor pedepse mai dure, potrivit modificărilor legislative adoptate astăzi de Parlament cu scopul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, informează MOLDPRES.

Proiectul de lege prevede că „maltratarea, intimidarea, lipsirea de mijloace sau obiecte de prima necesitate pentru existenţă, neglijarea, vătămarea uşoară a sănătăţii se pedepseşte cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 180 de ore sau cu închisoare de la 1 la 3 ani”.

Potrivit legii, în cazul în care victimele violenței familiale, inclusiv copiii, vor avea nevoie de suport psihologic, aceștia vor putea apela la centrele de reabilitare. De asemenea, persoana afectată va putea cere agresorului repararea prejudiciului material şi moral. În cazul în care acesta nu va putea plăti despăgubirile, statul îl va obliga să o facă.

„Dacă în cadrul procesului penal se va constata că victima violenţei în familie se află în pericol de a fi supusă violenţei sau altor acţiuni ilegale, inclusiv de distrugere a bunurilor sale, organul de urmărire penală sau procurorul vor fi obligaţi să intervină neîntîrziat pentru a asigura obţinerea  măsurilor de protecţie, inclusiv a copiilor. Totodată, la solicitare se va interzice oricare contact, inclusiv telefonic, prin corespondenţă sau în orice alt mod, al agresorului cu victima, copiii acesteia, sau alte persoane dependente de ea”, se specifică în proiectul de lege.

Conform datelor statistice, 34 de femei şi trei copii au decedat în anul 2015 în urma violenţei în familie, iar alte cîteva mii de persoane s-au ales cu traume fizice, morale şi psihologice.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/agresorii-domestici-vor-fi-supusi-unor-pedepse-mai-dure/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19