Select your Top Menu from wp menus

Aeroportul Internaţional Chişinău şi Banca de Economii discutate în Parlament

Proiectele PLR, ce prevăd contestarea concesionării Aeroportului Internaţional Chişinău şi a Legii ce prevede micşorarea pachetului de acţiuni ale statului în mărime de 22,75% de la ”Banca de Economii”vor fi discutate vineri la Comisia parlamentară economie, buget şi finanţe. Tot atunci autorităţile statului care au contribuit la realizarea celor două tranzacţii vor trebui să prezinte date suplimentare la aceste teme.

O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 10 septembrie, la şedinţa Comisiei parlamentare pentru economie, buget şi finanţe.

Anterior, deputaţii PLR au înregistrat în Parlament proiectul de hotărâre ”pentru constatarea ilegalității concesionării ÎS ”Aeroportul Internațional Chișinău” și a activelor acestuia” și un proiect de lege ”privind exproprierea de interes național a pachetului de acțiuni în mărime de 22,75% în ”Banca de Economii S.A.

Atunci deputații liberal reformatori s-au arătat ferm convinși că Aeroportul a fost concesionat contrar intereselor naționale a Republicii Moldova, iar concesionarea acestui obiectîvstrategic face Republica Moldova vulnerabilă în fața acțiunilor subversive și presiunilor venite din partea statelor.

În argumentarea proiectului de lege privind Banca de Economii, PLR susține că acest pachet de acțiuni a fost cedat în condiții netransparente, în mod dubios și contrar intereselor statului prin intermediul unor companii fondate în zone off-shore, trecând, astfel, sub controlul unei instituții bancare de stat din Federația Rusă.

sursa: moldova.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aeroportul-international-chisinau-si-banca-de-economii-discutate-in-parlament/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19