Select your Top Menu from wp menus

Aeroportul din Cahul se vinde cu șase milioane de lei

Consiliul raional Cahul a scos la licitaţie cu “strigare” pachetul de 49% din acţiunile societăţii Aeroportul Internaţional Cahul, scrie Adevărul. Administrația raionului speră să obțină din privatizare șase milioane de lei, deși președintele raionului spunea anterior că prețul ar trebui să fie de 15 milioane de lei.

Președintele raionului a anunțat despre intenția de a-l vinde încă în septembrie. Avram Micinschi, a spus atunci pentru Ziarul Național, că autoritățile sunt nevoite să îl vândă pentru că deținătorul pachetului majoritar de acțiuni, o companie germană, a acționat consiliul raional în judecată.

În 2004 compania a investit în renovarea pistelor de decolare-aterizare și a achiziționat echipament modern, Administraţia de Stat a Aviaţiei Civile nu a permis însă reluarea zborurilor. Așa că agentul economic vrea despăgubiri pentru investițiile nerecuperate, scrie Ziarul Național.

Ultimile avioane au decolat de pe aeroportul din sudul țării în octombrie 2001, iar în 2004 i-a fost retrasă autorizația de funcționare. Aeroportul are o suprafață de peste 100 de hectare. Potrivit unui studiu realizat de Banca Mondială și Guvernul țării, pentru modernizarea acestuia este nevoie de 36 de milioane de dolari.

sursa: moldova.org


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aeroportul-din-cahul-se-vinde-cu-sase-milioane-de-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19