Select your Top Menu from wp menus

Aeroportul Chişinău a ajuns în mâinile omului de afaceri rus Andrei Goncearenko

Compania „Avia-Invest”, care administrează Aeroportul Internaţional Chişinău, confirmă că NR Investment Limited a cedat controlul asupra companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deţine 95% din „Avia-Invest”. De asemenea, a fost confirmat şi faptul că omul de afaceri din Rusia Andrei Goncearenko este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd. Andrei Goncearenko este fost top-manager la Compania „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcţii, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare şi comerţ.

Decizia companiei NR Investments Ltd de a renunța la cumpărarea cotei de 95% din Avia Invest SRL, compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, nu a fost discutată cu autoritățile Republicii Moldova. Președintele Igor Dodon consideră că această decizie a fost luată reieșind din faptul că se planifică deschiderea mai multor aeroporturi în țară, transmite IPN.
Potrivit lui Igor Dodon, obiectivul rămâne același: Aeroportul Internațional Chișinău să revină în gestiunea exclusivă a Guvernului. „Vom insista pe procedura de anulare a acordurilor de concesionare, care au fost semnate mai mulți ani în urmă, de guvernele precedente, și cred că avem șanse reale în acest sens. Poate acel investitor care are drept de concesionare vine singur la noi și cedează, în condițiile în care se vor dezvolta și alte aeroporturi”, a notat președintele.
Întrebat dacă cunoaște despre noul proprietar, despre care presa a scris că ar fi un om de afaceri din Rusia, Igor Dodon a declarat că nu cunoaște, dar se va documenta, iar ulterior va oferi informații.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aeroportul-chisinau-a-ajuns-in-mainile-omului-de-afaceri-rus-andrei-goncearenko/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19