Select your Top Menu from wp menus

ADN-ul primilor europeni a fost modificat acum 4.000 de ani. „Inca nu intelegem ce s-a intamplat”

O echipa de cercetatori australieni a descoperit ceva neasteptat, in timp ce analiza niste schelete vechi de peste 7.000 de ani.
Potrivit specialistilor australieni, markerii genetici ai primilor europeni au disparut brusc, in urma cu aproximativ 4.000-5.000 de ani, fiind inlocuiti cu un ADN diferit.
“Genele primilor pan-europeni au fost inlocuite acum 4.500 de ani si nu stim de ce. S-a intamplat ceva deosebit, iar acum incercam sa aflam ce anume”, precizeaza Alan Coper, de la Centrul de Studiere a ADN-ului antic, in cadrul Universitatii Adelaide.
Descoperirea a venit in urma analizarii unor schelete gasite in Germania, care dateaza de acum 7.500 de ani. Cu ajutorul acestor oase, savantii au reconstituit prima harta genetica detaliata a Europei moderne, relateaza Daily Mail.
Ei au scos in evidenta gene transmise pe linie materna, care exista si in prezent in aproximativ 45% din populatia Europei.
“Linia genetica a europenilor moderni a fost stabilita abia acum 4.000 de ani, dupa aceasta transformare ciudata”, explica Wolfgang Haak, un alt specialist care a luat parte la studiu.
Studiul, publicat in revista Nature Communications, a demonstrat de asemenea existenta unor importante migratii din vestul Europei si Eurasia, plus acesta modificare genetica inexplicabila.
Oameniii de stiinta cred ca elementul cheie in rezolvarea acestui mister este cultura Bell Beaker, din care fac parte cei care au construit monumentele megalitice de la Stonehenge.
Aceasta cultura s-a extins mult in jurul anului 2.800 i. Hr., ducand totodata la raspandirea limbilor celtice in Europa.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/adn-ul-primilor-europeni-a-fost-modificat-acum-4-000-de-ani-inca-nu-intelegem-ce-s-a-intamplat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19