Select your Top Menu from wp menus

Administratorul insolvabilităţii unui SRL, cercetat penal pentru luare de mită

Administratorul insolvabilităţii unui SRL din capitală a fost reţinut aseară de către ofiţerii CNA fiind suspectat de luare de mită.

Bărbatul ar fi extorcat de la proprietarul întreprinderii întrate în insolvenţă 3 000 euro, pentru a convinge o parte din creditorii care au acţionat în judecată societatea, că la balanţa acesteia nu se află bunuri esenţiale pentru stingerea datoriilor.

Ulterior, bunurile estimate la preţuri mult mai mici decît cele reale, urmau a fi transmise unuia din creditori, care era de fapt soţia proprietarului întreprinderii datornice.

Iniţial, suspectul ar fi cerut 10 000 euro, ca mai târziu să negocieze suma pînă la 3 000 euro, bani cu care a şi fost prins în flagrant şi pe care i-a predat benevol ofiţerilor CNA.

Actualmente, bărbatul este recunoscut în calitate de bănuit şi este reţinut pentru 72 de ore.

O cauză penală a fost iniţiată pe acest caz în temeiul art. 333 alin. (2) lit. c) Cod Penal al Republicii Moldova – „luare de mită”.

Dacă va fi găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de pînă la 80 000 lei sau închisoare de pînă la 7 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 7 ani.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/administratorul-insolvabilitatii-unui-srl-cercetat-penal-pentru-luare-de-mita/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19