Select your Top Menu from wp menus

Adjunctul secretarului general al NATO vine astăzi la Chişinău

Astăzi Moldova va fi vizitată de secretarul general adjunct al NATO, Alexander Vershbow oficialul va veni la Chişinău, cu o vizită de două zile. Reprezentantul Alianţei Nord-Atlantice se va întruni cu conducerea ţării şi şefa diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman. De asemenea, Alexander Vershbow va susţine o prelegere pentru studenţii Universităţii de Stat din Moldova. Se planifică şi vizita sa în Autonomia găgăuză.
Adjunctul secretarului general al NATO Alexander Vershbow a avertizat sâmbătă cu privire la încercări de susţinere a rebelilor proruşi în Republica Moldova, în contextul în care Kievul depune eforturi să reprime o revoltă separatistă în estul Ucrainei, relatează postul RFE/RL în pagina elctronică.
Vershbow a declarat pentru postul Radio Free Europe/Radio Liberty, înaintea vizitei pe care urmează să o efectueze în Republica Moldova, că această fostă republică sovietică se confruntă cu o “presiune tot mai mare”, în contextul crizei din Ucraina.
El a îndemnat Moscova să “respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova” şi a subliniat că Alianţa Nord-Atlantică va primi “foarte negativ” orice încercare de aducere a regiunii separatiste moldovene Transnistria “mai aproape de Rusia”.
Adjunctul secretarului general al NATO urmează să dicute, în cursul vizitei sale la Chişinău, despre eforturi în vederea consolidării capacităţii militare a ţării. Aceasta nu este membră NATO, dar s-a alăturat Programului Parteneriat pentru Pace în 1994.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/adjunctul-secretarului-general-al-nato-vine-astazi-la-chisinau/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19