Select your Top Menu from wp menus

Adevarul: Viorel Ţopa rămâne condamnat la opt ani de închisoare

Omul de afaceri Viorel Ţopa rămâne condamnat la opt ani de închisoare. Decizia a fost luată de magistraţii de la Curtea de Apel care au menţinut sentinţa emisă de Judecătoria sectorului Buiucani la începutul acestui an.

„Este o decizie criminală, la fel ca prima sentinţă. Judecătorii de la Curtea de Apel au ignorant toate probele apărării. Nu există nicio probă care l-ar declara vinovat pe Viorel Ţopa. Aceşti magistraţi obligă Republica Moldova la mari plăţi pentru încălcarea drepturilor omului”, a comentat avocatul Andrei Năstase.
Viorel Ţopa este acuzat că a prejudiciat Banca de Economii, instituţie pe care a condus-o în perioada 1999 – 2001, cu circa 4,7 milioane de lei. În august 2010, reprezentanţii Băncii de Economii au cerut Procuraturii Generale să înceapă urmărirea penală împotriva fostului director.

Ţopa a negat acuzaţiile şi a declarat că dosarul a fost pornit la comanda lui Vladimir Plahotniuc, actualul prim-vicepreşedinte al Parlamentului.

La 19 octombrie 2011, şi partenerul lui Viorel Ţopa, Victor Ţopa, a fost condamnat la zece ani privaţiune de libertate pentru şantaj al unui acţionar al Victoriabank. Cazul va fi examinat la Curtea de Apel abia în septembrie. „Asta pentru a nu ne permite să ajungem al CEDO unde cu siguranţă vom avea câştig”, a mai spus Andrei Năstase.

Atât Viorel Ţopa, cât şi Victor Ţopa se află acum în Marea Britanie.
sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/adevarulviorel-topa-ramane-condamnat-la-opt-ani-de-inchisoare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19