Select your Top Menu from wp menus

„Adevarul”: Plahotniuc şi Voronin pun la cale demisia lui Filat

Dupa ce in presa  a aparunt un scenariu  al Coalitiei intre PLDM si PCRM  , care ar fi fost discutat intre  Vlad Filat si Vladimir Voronin , publicatia „Adevarul”  titreaza  astazi ca  Vladimir Voronin, preşedintele PCRM, şi Vladimir Plahotniuc, vicepreşedintele PD s-au întâlnit pentru a discuta despre alegerea şefului statului. Mai mult aceştia au vorbit şi despre cum să-l demită pe premierul Vlad Filat

„Zilele acestea, păpuşarul (Vladimir Plahotniuc) a avut o întâlnire secretă personală cu liderul PCRM, lansându-i, spre deosebire de Vlad Filat, o serie de oferte foarte generoase. Esenţa ofertei se reduce la demiterea guvernului Filat şi formarea coaliţiei de centru-stânga”, anunţă Bogdan Ţârdea, într-o analiză publicată pe blogul său.

Analistul susţine Vlad Filat a făcut o serie de greşeli strategice şi a pierdut războiul mediatic cu păpuşarul. Ultimul a reuşit să atragă de partea sa şi o parte din deputaţii Partidului Liberal în frunte cu Mihai Ghimpu, care ar fi de acord să ofere cele 4 voturi care nu ajung coaliţiei de centru-stânga PCRM-PD, pentru a alege un preşedinte. Acesta însă nu va fi Marian Lupu, care urmează să cadă jertfă, în cazul unei înţelegeri dintre Voronin şi Plahotniuc, susţine Bogdan Ţârdea.

Potrivit unor informaţii publicate de portalul Tribuna, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, şi vicepreşedintele PD Vladimir Plahotniuc s-au întâlnit pentru a discuta despre alegerea şefului statului.
De notat că la începutul primăverii de asemenea au circulat zvonuri despre o posibilă demitere a Guvernului Filat, care însă nu a avut loc.

sursa: adevarul.md