Select your Top Menu from wp menus

Adevărul: Încă un investitor străin are probleme cu Vama şi Fiscul.

Cel mai mare producător din lume de huse pentru banchete de automobile Lear Corporation nu va lansa în acest an o nouă fabrică în Moldova. Decizia investitorului american vine ca urmare a unor probleme cu Vama şi Fiscul, scrie în pagina electronică publicaţia Adevărul.
Cauzele reale ale deciziei gigantului american par a fi problemele apărute încă de anul trecut în relaţiile cu Fiscul şi cu Vama. De exemplu, compania a fost obligată să declare în vamă deşeurile de la fabrica din Ungheni şi să achite taxe pentru că acestea erau calificate ca import în ţară, atunci când erau duse la gunoiştea din Ungheni. Astfel, rebutul ajungea „marfă de calitate”, pe care vameşii o estimau la valoarea de piaţă.
În consecinţă, compania a fost nevoită să anunţe Guvernul că dacă Vama şi Fiscul continuă să acţioneze în acelaşi mod, se va retrage complet din Republica Moldova.
Săptămâna trecută, „Adevărul” Moldova a relatat despre probleme pe care le are compania germană Draexlmaier cu Fiscul. Investitorul a anunţat că renunţă la un proiect de 15 milioane de euro la Bălţi, din cauza hărţuielilor la care este supus.
Dinu Armaşu, directorul executiv al Asociaţiei Investitorilor Străini, explică apariţia unor asemenea conflicte prin faptul că funcţionarii care comit abuzuri nu sunt pedepsiţi. „Nu cred că inspectorii vamali sau fiscali procedează astfel fără acordul şefilor. Dacă ar fi pedepsit măcar unul, atunci, poate, că lucrurile se vor schimba”, s-a arătat încrezător Dinu Armaşu.

sursa: adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/adevarul-inca-un-investitor-strain-are-probleme-cu-vama-si-fiscul/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19