Select your Top Menu from wp menus

Aderarea Ucrainei la NATO, prioritatea noii coaliţii guvernamentale

Majoritatea prooccidentală din noul Parlament ucrainean a stabilit ca prioritate aderarea ţării la Alianţa Nord-Atlantică, conform acordului de coaliţie prezentat vineri, relatează AFP.
Parlamentul Ucrainei se angajează să modifice legislaţia în sensul „anulării statutului Ucrainei de ţară nealiniată” şi pentru „relansarea politicilor în vederea aderării la NATO”, stipulează textul publicat de partidul Samopomici, una dintre formaţiunile coaliţiei prooccidentale.

În urmă cu câteva zile, Rusia a avertizat că Ucraina trebuie să se menţină în afară Alianţei Nord-Atlantice, în scopul „protejării intereselor naţionale ucrainene”, dar şi pentru menţinerea stabilităţii în zona euro-atlantică. Administraţia prooccidentală de la Kiev a denunţat presiunile exercitate de Rusia pe această temă. „Le reamintesc colegilor ruşi că Ucraina este un stat independent şi suveran. Nu avem nevoie de sufleuri şi nu acceptăm presiunile”, a reacţionat Eugen Perebinis, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

sursa: mediafax.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/aderarea-ucrainei-la-nato-prioritatea-noii-coalitii-guvernamentale/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19