Select your Top Menu from wp menus

Acuzatii grave: directorul Serviciului Graniceri a furat 130 de mii de euro!

Directorul Serviciului Graniceri este acuzat ca ar fi furat 130 de mii de euro destinati pentru dotarea video a trei puncte vamale. Acuzatiile sunt lansate de un om de afaceri, care pretinde ca este managerul proiectului de securizare a frontierei de stat. De partea cealalta, Serviciul a respins acuzatiile, declarand ca institutia nu este implicata in lucrari de modernizare a vamei, scrie inprofunzime.md

Omul de afaceri Vladimir Volcov sustine ca in urma cu trei ani a castigat un proiect european, prin care urma sa   instaleze camere video in trei puncte vamale din tara. Pentru asta, Uniunea europeana a donat tarii noastre peste 10 milioane de euro. 2,5 milioane ar fi fost destinati pentru lucrarile de instalare a utilajului tehnic, care ar fi fost efectuate de firma lui Vladimir Volcov. Pentru ca nu se incadra in termenii stabiliti, Volcov ar fi contractat alte trei firme.

Una din firme i-ar apartine sefului Serviciului de Graniceri, sustine Vladimir Volcov. El spune ca a transferat pe contul acesteia 130 de mii de euro, iar acesti bani ar fi ajuns in buzunarul sefului granicerilor.

Seful Serviciului Graniceri a raspuns printr-un comunicat de presa. Potrivit documentului, contractul a fost incheiat intre Uniunea europeana si o companie de telefonie din Suedia, fara implicarea acestei institutii.

Comunicatul mai precizeaza ca Vladimir Volcov nu este managerul proiectului, ci administratorul uneia dintre firmele care a efectuat lucrarile. Scandalul a ajuns si in instata, de aceea intre timp au fost stopate toate lucrarile.

sursa: inprofunzime.md