Select your Top Menu from wp menus

Acuzarea şi apărarea lui Vlad Filat fac declaraţii în contradictoriu

Procuroarea Adriana Beţişor a declarat că în şedinţa de judecată pe dosarul fostului premier Vlad Filat de miercuri, 6 aprilie, au fost audiaţi martori, care au confirmat obiectul învinuirii. În acelaşi timp, avocatul Igor Popa presupune că majoritatea martorilor, care au compărut în faţa instanţei sunt neobiectivi şi părtinitori, transmite IPN.

Potrivit procuroarei, martorii au confirmat inclusiv deţinerea unor companii prin care au fost tranzitaţi banii de la Banca de Economii la solicitarea inculpatului. „Au fost martori care au făcut declaraţii pe marginea unor automobile pe care le deţin în proprietate, automobile care erau utilizate de persoane din anturajul lui Vlad Filat. De exemplu, un automobil „Porche Macan” fiind în posesia Olgăi Roman, care figurează într-o altă cauză penală cu tangenţă pe acest dosar”, a menţionat Adriana Beţişor.

Totodată, avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, presupune că aceşti martori au fost ameninţaţi cu dosare penale în cazul în care nu depun declaraţiile care se aşteaptă de la ei. În plus, avocatul a spus că o bună parte din aceştia figurează cu calităţi procesuale de bănuit sau învinuit în alte dosare, unele dintre care sunt instrumentate de procuroarea Adriana Beţişor.

Igor Popa a menţionat că următoarea şedinţă de judecată va avea loc vineri, 8 aprilie, în cadrul căreia ar putea fi audiaţi ultimii martori ai acuzării. „Noi sperăm foarte mult că după şedinţa de vineri, aceste şedinţe de judecată să fie declarate publice pentru că vom veni deja noi cu martorii apărării şi nu vedem justificarea menţinerii în continuare a şedinţelor închise”, a menţionat avocatul.

Avocatul a declarat că din partea apărării sunt peste 30 de martori. Potrivit lui, sunt foarte multe probe cu înscrisuri care vor fi puse pe masa judecătorilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/acuzarea-si-apararea-lui-vlad-filat-fac-declaratii-in-contradictoriu/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19