Select your Top Menu from wp menus

Acuzarea în instanţă. Ce spun procurorul şi apărarea despre declaraţiile celui de-al doilea martor în dosarul lui Șor

Al doilea martor al acuzării s-a înfăţişat vineri, 10 martie, în instanţă şi a făcut depoziţii în dosarul „Șor”. Fostul președinte al Băncii de Economii, Viorel Bârcă, a declarat ca Ilan Șor i-a dat indicaţii să pregătească pachetul de acte pentru a oferi mai multor companii credite neperformante prin intermediul cărora au fost devalizate mijloacele financiare din BEM. Acest lucru a fost anunțat de  procurorul Andrei Băeşu în urma ședinței de judecată, scrie deschide.md.
„Martorul a confirmat circumstanțele oferirii creditelor. Acesta a pregătit pachetul de acte la indicația lui Ilan Șor”, a declarat procurorul, fără a oferi mai multe detalii.

La rândul lor , avocații au menționat că declarațiile martorului corespund poziției apărării.
„Declarațiile făcute de martor sunt în folosul clientului nostru”, au declarat avocații după ședința de judecată.
Acum trei zile, când în instanță fost adus primul martor al procurorilor – contabilul companiei Dufremol, care face parte din holdingui lui  Șor, apărarea a menţionat că dacă şi alţi martori vor face astfel de declaraţii, speră ca clientul lor să fie achitat.

Omul de afaceri şi primarul de Orhei, Ilan Șor , este învinuit de escrocherie şi spălarea a peste 5 miliarde de lei din Banca de Economii, în perioada când se afla la conducerea acesteia.
Șor a fost arestat la sfârşitul lunii iunie 2016, iar la începutul lunii august a fost transferat din izolatorul CNA în arest la domiciliu.