Select your Top Menu from wp menus

Acum poți cumpăra un sat din Franța. Costă doar 330 mii de euro

Satul Courbefy, din departamentul francez Haute-Vienne, a fost scos la vanzare pentru suma de 330.000 de euro. Localitatea, aflata in apropierea ruinelor unui castel ce dateaza din secolul al XIII-lea, a fost abandonata complet in 2008, scrie Le Figaro.

Localitatea, situata la 40 km de Limoges, cuprinde 19 cladiri si facilitati sportive, inclusiv un teren de tenis, grajduri pentru cai si o piscina. Deocamdata, nimeni nu s-a aratat dispus sa achizitioneze satul pustiu.

Satul, locuit pana in anii 1970, s-a golit treptat ca urmare a depopularii rurale. In secolul al XIII-lea, satul avea o populatie de 2000 de persoane si se afla in apropierea unui castel ale carui ruine se vad si astazi.

A fost ulterior transformat intr-un sat de vacanta pentru turisti. Ultimii proprietari, care l-au preluat in anii 1990, au incercat, fara succes, sa dezvolte un complex de hoteluri si restaurante.

Abandonat din 2008 vegetatiei, satul mai este vizitat doar de hoti si betivi, spre disperarea celor ce locuiesc in regiune care ar dori sa vada localitatea readusa la viata, relateaza publicatia franceza.

Autor: HotNews
Sursa: hotnews.ro

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/acum-poti-cumpara-un-sat-din-franta-costa-doar-330-mii-de-euro/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19