Select your Top Menu from wp menus

Actriță celebră, originară din Orhei – decorată de Nicolae Timofti

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat decretele prin care Stelei Popescu și Tamarei Buciuceanu-Botez, actrițe de teatru și film din România, originare din Basarabia, le-a fost conferit titlul onorific „Artist al Poporului”.

Distincțiile de Stat au fost acordate  în semn de apreciere pentru meritele deosebite în promovarea artei teatrale și cinematografice, succese remarcabile și contribuție substanțială la dezvoltarea relaţiilor culturale dintre România şi Republica Moldova.

Stela Popescu s-a născut în decembrie 1935 în județul Orhei într-o familie de învățători. După invadarea Basarabiei de către armata rusă în 1940, tatăl ei a fost  deportat în Siberia, iar mama şi fiica s-au refugiat  în România. Aici, Stela Popescu şi-a făcut o carieră strălucitoare, devenind faimoasă şi îndrăgită pentru rolurile sale  din  teatru şi film.Cu prilejul celor 80 de ani pe care i-a împlinit la sfârşitul anului, Stela Popescu a fost decorată cu  Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler, iar în luna mai a anului curent s-a anunțat că la București va fi înfiinţat un teatru care va purta numele celebrei actriţe.

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/actrita-celebra-originara-din-orhei-decorata-de-nicolae-timofti/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19