Select your Top Menu from wp menus

Activitatea pompierilor din Orhei, Șoldănești, Rezina și Telenești în săptămâna 26.04-02.05.2021

Potrivit unui comunicat al DSE Orhei, în săptămâna mare pompierii și salvatorii Direcției Situații Excepționale mun. Orhei au avut diverse intervenții, însă cele mai multe au fost de lichidare a incendiilor de vegetație uscată. Pompierii  din cele patru raioane Orhei, Rezina, Telenești și Soldănești au avut 12 solicitări pentru a stinge incendiu de vegetație uscată și gunoiște. Astfel de incendii s-au produs din motiv că cetățenii nu au respectat regulile  antiincendiere atunci când focul este deschis.

Cu părere de rău, în săptămâna precedentă pompierii au lichidat și incendii de locuințe, în urma cărora victimele au suferit pierderi materiale în proporții. Astfel la Telenești pe 26 aprilie a ars o bucătărie de vară și bunurile din interior în proporție de 60%.

La Șoldănești pompierii au fost solicitați de a stinge un incendiu la o casă de locuit. Ca consecință a acestui incendiu, proprietarii au rama sfara acoperiș la casă, care a ars total. Cazul a avut loc la 28 aprilie în s. Cobîlea.

Tot la Șoldănești, în s. Olișcani, în amiaza zilei de unu mai, s-a produs un incendiu la o casă de locuit, unde au ars bunuri materiale.

Toate incendiile produse de la începutul anului până în prezent au generat din cauza nerespectării regulilor antiincendiare. Cetățenii continuă ignorarea acestor norme și ca rezultat este pusă în pericol viața și sănătatea acestora: DOAR PRINTR-UN COMPORTAMENT PREVENTIV, VA SALVATI VIATA ȘI BUNURILE.

04.05.2021                                                  Direcța Situații Excepționale mun. Orhei