Select your Top Menu from wp menus

Acţiuni în urma investigației Kroll

Reprezentanții autorităților moldovenești au convenit să ofere asistență și sprijin politic în comunicarea cu anumite țări în care sunt necesare proceduri suplimentare de obținere a informațiilor confidențiale pentru a face posibilă recuperarea banilor furaţi din sistemul bancar. Susţinerea a fost enunţată în cadrul unei întrevederi cu reprezentanții Kroll, la inițiativa președintelui Parlamentului, prim-ministrului și guvernatorului Băncii Naționale, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Parlamentului, scopul întâlnirii a fost prezentarea celor mai recente constatări ale anchetei și a strategiei propuse pentru recuperarea fondurilor fraudate estimate la circa 600 de milioane de dolari.

În cadrul întrevederii, reprezentanții Guvernului şi Kroll au examinat acțiunile juridice care pot fi întreprinse în numele Guvernului Republicii Moldova în scopul recuperării activelor fraudate. Strategia de recuperare se axează pe inițierea procedurilor judiciare în jurisdicțiile-cheie în care au fost deja identificate activele fraudate, precum și pe continuarea urmăririi celorlalte active furate. S-a decis ca la prima etapă a strategiei se va recurge la acțiuni civile și penale, în baza dovezilor furnizate de echipa de anchetă, precum și de investigația din Moldova.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/actiuni-in-urma-investigatiei-kroll/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19