Select your Top Menu from wp menus

Actele de stare civilă vor putea fi accesate şi în format electronic

Actele de stare civilă vor putea fi accesate în format electronic în viitorul apropiat. Un proiect în acest sens a fost lansat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă, la care au participat ministrul Justiţiei, Oleg Efrim, şi managerul proiectului, Cresciunas Leonidas.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de doi ani, iar din luna august, cetăţenii vor beneficia deja de şase servicii online, cum ar fi eliberarea duplicatelor certificatelor de naştere, căsătorie, divorţ, deces, adopţie şi stabilire a paternităţii. Pentru aceasta, ei se vor înregistra în sistem printr-o semnătură digitală care le securizează actele. Aceste servicii vor fi oferite contra cost, dar vor fi mai ieftine decît cele tradiţionale, de pînă acum.

Proiectul de digitalizare a actelor de stare civilă este estimat la 611 mii de lei şi e finanţat dintr-un grant oferit de Banca Mondială.Pentru moment, a început scanarea actelor emise din 1911.

sursa: moldpres.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/actele-de-stare-civila-vor-putea-fi-accesate-si-in-format-electronic/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19