Select your Top Menu from wp menus

Acordul de constituire a noii alianţe de guvernare ar putea fi semnat către 30 mai

Ieri a luat sfârşit o nouă rundă de negocieri pentru crearea noii majorităţi parlamentare. La finele discuţiilor, părţile au comunicat presei că textul noului acord este finalizat, dar se fac ultimele ajustări redacţionale. Acesta ar putea fi propus spre semnare până la 30 mai.
Unul dintre membrii reformatori ai PL, Ana Guţu, a comunicat că se discută responsabilităţile pe domenii, iar algoritmul matematic nu coincide cu cel politic. „Ministerele Transporturilor, Mediului, Apărării, un viceprim-ministru pe sociale, sunt acele funcţii pe care vom insista”, a spus ea.

Negociatorul din partea democraţilor, Valeriu Lazăr, a declarat că s-a parcurs deja poziţiile-cheie şi s-a intrat pe subiectele sensibile care necesită decizii la nivel de partid. „Va fi o anumită continuitate a responsabilităţilor pe instituţiile pe care le-am avut. Însă, instituţiile ineficiente şi la care s-au depistat elemente de corupţie, avem încă divergenţe”, a explicat el.

Negociatorul liberal-democrat, Vadim Pistrinciuc, a comunicat că documentul este pe final. „Insistăm pe domenii importante: dreptul la justiţie, drepturile omului, statul de drept. Aceste domenii trebuie să fie scoase de sub influenţa politicului şi să nu mai admitem justiţia selectivă”, a opinat sursa citată.

sursa: trm.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/acordul-de-constituire-a-noii-aliante-de-guvernare-ar-putea-fi-semnat-catre-30-mai/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19