Select your Top Menu from wp menus

A treia ediție a Marșului pentru viață va avea loc mâine la Orhei

Cea de-a treia ediție a Marșului pentru Viață va avea loc sâmbătă la Orhei. Evenimentul se va desfășura în piața Vasile Lupu , începând cu ora 12 și are drept scop  prevenirea avorturilor și susținerea femeilor. Manifestația este punctul culminant al Lunii pentru viață 2017 – „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” și care se desfășoară în mai multe orașe din România și Republica Moldova. La Orhei , evenimentul este organizat de Asociația Umanitară „Filantropia Creștină”, iar în fața participanților vor evolua solistul formației Catharsis, Ion Rața și tânăra interpreta din Orhei, Iuliana Beregoi Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii necesității, posibilității și eficienței sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină. Criza de sarcină apare în momentul în care o femeie ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii, care s-ar concretiza prin nașterea copilului, și se gândește la posibilitatea de a face avort. Criza de sarcină se datorează unor probleme exterioare cărora ea nu reușește să le facă față.
Cel mai des întâlnite cauze ale crizei de sarcină sunt: tatăl copilului nu își dorește copilul; tatăl copilului o părăsește pe mamă; femeia depinde financiar de tatăl copilului, care îi cere să facă avort; femeia trăiește într-o relație violentă din care nu se poate desprinde; femeia este necăsătorită și se teme de ostracizarea din spațiul public dacă va naște copilul.
Datele statistice oficiale arată că anual în Republica Moldova se întrerup aproximativ 15 mii de sarcini. Bunăoară, în 2012 numărul naşterilor a fost de doar 2,6 ori mai mare decât numărul avorturilor. Republica Moldova intră în categoria ţărilor cu cel mai mare număr de avorturi, 365 la o mie de născuţi vii, iar țara se confruntă cu un acut proces de depopulare și îmbătrânire a populației.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-treia-editie-a-marsului-pentru-viata-va-avea-loc-maine-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19