Select your Top Menu from wp menus

A reuşit, totuşi! Șor a ieşit din hotarele republicii şi a vizitat Parlamentul European

Şi-a dorit acest lucru de mai mult timp, s-a supărat că justiţia moldoveană nu i-a dat voie mai înainte, dar până la urmă a reuşit!

Datorită unui comunicat, difuzat de Partidul „Șor”, publicului larg i-a fost dat să afle astăzi că Ilan Șor, primarul de Orhei și  președintele paridului politic omonim, a vizitat deja Parlamentul European și a avut  întâlniri cu 20 de reprezentanţi ai acestui for. Drept dovadă stă o galerie de fotografii, care ilustrează  informaţia.

În cadrul întâlnirilor, s-a vorbit despre „furtul miiliardului”, reformele si  proiectele lui Șor în partidul pe care îl conduce și  în orașul Orhei, subiectul „dezvoltării Aeroportului Internațional Chișinău, problema  antisemitismului din R.Moldova”, etc.

Potrivit  comunicatului, discuțiile au fost de „bun augur şi utile”, iar   Șor le-a prezentat interlocutorilor „dovezi despre abuzurile la care este supus în R.Moldova”, despre presiunile ce se fac asupra justiţiei inclusiv din partea unor ”pretinse ONG-uri şi instituţii media”,  în legătură cu dosarele penale în care el este investigat.

Vizita s-a încheiat cu o cină, la care au fost invitaţi parlamentarii europeni, şi cu evoluări ale unor ansambluri de muzică  și dansuri populare, se spune spre finalul comunicatului.

În text nu se menționează însă când anume a avut loc vizita la Bruxelles, cât a durat aceasta și dacă Șor s-a întors în republică. Doar că plecarea  a avut loc cu aprobarea instanței de judecată.

Aprobarea a fost necesară, deoarece  Șor  are calitatea de  condamnat   în unul  din dosarele legate de „furtul miliardului”, fiindu-i impusă interdicţia de a părăsi ţara.

Amintim că Ilan Șor intenţiona să plece la Bruxelles încă la începutul lunii iulie. La acel moment, vizita nu i-a reuşit, deplasarea lui Șor în străinătate fiind interzisă de instanţa de judecată. Puțin înainte de aceasta, Șor a fost condamnat la 7,5 ani de închisoare, dar eliberat din arest la domiciliu, până la pronunţarea unei decizii defitinitive de Curtea de Apel. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-reusit-totusi-sor-a-a-iesit-din-hotarele-republicii-si-a-vizitat-parlamentul-european/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19