Select your Top Menu from wp menus

A nins in desertul Atacama, cel mai arid loc de pe glob VIDEO

In desertul Atacama din Chile, cel mai arid loc din lume, a nins si a plouat, fiind vorba de cele mai consistente precipitatii atmosferice din ultimele trei decenii. Turistii s-au bucurat de acest fenomen rar, insa localnicii au avut probleme cu alunecarile de teren care au blocat soselele.

Desertul Atacama este cel mai arid loc din lume, media anuala de precipitatii fiind de sub 1 mm. La unele statii meteo nu s-a inregistrat nicun stop de ploaie de cand se fac masuratori, iar datele istorice arata ca intre 1570 si 1970 nu s-a inregistrat nicio ploaie torentiala in anumite zone.

In orasul San Pedro de Atacama aflat la 1.200 km de capitala Santiago s-a inregistrat cea mai consistenta ninsoare din ultimii 30 de ani.

Amestecul de ninsoare, ploaie si sol desertic a produs insa alunecari de teren iar cateva sosele au fost blocate pana cand autoritatile au trimis utilaje grele pentru a inlatura noroiul.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-nins-in-desertul-atacama-cel-mai-arid-loc-de-pe-glob-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19