Categories: SocialȘtiri

A murit Robert Gîrleanu, cel mai căutat ASASIN român

Unul dintre cei mai căutați infractori din România și-a găsit sfârșitul la Chișinău, în Republica Moldova, într-un spital, în urma unei grave afecțiuni la plămâni. Robert Gîrleanu, autorul unui triplu asasinat în urmă cu 16 ani, dispăruse anul trecut, chiar în ziua în care și-a primit condamnarea la închisoare pe viață, scrie Gazeta de Năvodari.

Robert Gîrleanu figura pe lista Europol a celor mai căutați infractori din Europa, după ce, în luna mai a anului trecut, a dispărut fără urmă chiar în ziua în care a fost condamnat la închisoare pe viaţă, de către un judecător de la Tribunalul Iași. Basarabean de origine, având dublă cetățnie, moldoveană și română, Robert Gîrleanu și-a găsit sfârșitul sâmbătă, 1 octombrie, într-un spital de boli pulmonare, din Chișinău. Informația a fost confirmată în exclusivitate, pentru Litoral TV, de surse apropiate bărbatului, dar care au dorit să-și păstreze anonimatul.

În urmă cu 16 ani, Robert Gîrleanu ucidea cu sânge rece trei bărbați. În decembrie 2000, asasinul a furat o maşină, împreună cu doi prieteni, pe care i-a omorât ulterior. Asasinul l-a ucis şi pe un martor la crime, a cărui singură vină a fost de a se fi aflat în locul nepotrivit, la momentul nepotrivit. Potrivit anchetatorilor, după ce i-a împuşcat pe hoţii de maşini, cu care nu s-ar fi înţeles ce parte îi revine fiecăruia, Robert Gârleanu le-a dus pe victime la aproximativ 20 km de Chişinău, într-o pădure, unde a săpat o groapă, a dat foc cadavrelor şi apoi a acoperit totul. Cadavrele au fost descoperite de-abia după 8 ani.
Trebuie spus că asasinul a profitat de bâlbâielile justiției române pentru a se sustrage pedepsei. Deși se știa că este un tip deosebit de pericolos, având și alte antecedente violente în palmares, Gîrleanu fusese pus în libertate, sub control judiciar, în luna mai a anului 2015, cu două luni înainte de pronunțarea sentinței de închisoare pe viață. O perioadă, acesta s-a prezentat periodic la Poliţia din Iaşi, însă a dispărut pe 27 mai, chiar în ziua în care poliţiştii au primit mandatul de executare şi s-au dus să-l ridice de acasă. Robert Gârleanu avea numeroase antecedente penale, fiind cercetat pentru furt, contrabandă cu ţigări, precum şi aderarea şi sprijinirea unui grup de criminalitate organizată.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

4 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago