Select your Top Menu from wp menus

A murit Patriarhul Maxim al Bulgariei

Capul Bisericii Ortodoxe Bulgare, Patriarhul Maxim, a murit marti noapte intr-un spital din Sofia, unde fusese internat in ultimele luni. Anuntul a fost facut de postul public de televiziune BNT la ora locala 04:00, scrie site-ul bulgar de stiri novinite.com. Sanctitatea sa implinise 98 de ani in date de 29 octombrie.

Seful Bisericii Ortodoxe Bulgare fusese internat, acum o luna, intr-un spital de stat din Sofia, iar in ultimele zile starea lui s-a inrautatit.

In urma mortii Patriarhului, episcopii Bisericii Ortodoxe bulgare ar trebui sa reuneasca, marti, pentru a alege un conducator temporar al Sfantului Sinod, precum si un episcop temporar al Sofiei, un titlu detinut, de asemenea, de Patriarhul Maxim.

Totodata,t rebuie sa fie convocat un consiliu extraordinar ecleziastic care sa aleaga un nou patriarh. Conform statutului, acesta trebuie sa aiba cel putin 50 de ani. Pana atunci, Biserica va fi condusa de Mitropolitul Yoanikii, a mai transmis BNT.

Patriarhul Maxim a fost condus Biserica Ortodoxa bulgara peste 40 de ani. Era nascut pe 29 octombrie 1914, in satul Oresak, orasul Loveci.

El a devenit capul Bisericii Ortodoxe bulgare la 4 iulie 1971, dupa moartea patriarhului Kiril martie 1971.

sursa: hotnews.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-murit-patriarhul-maxim-al-bulgariei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19