Select your Top Menu from wp menus

A murit Jojo, cel mai bătrân cimpanzeu din Europa

Cel mai bătrân cimpanzeu din Europa, botezat Jojo, a murit duminică noapte la 60 de ani, într-o grădină zoologică din Nancy (sudul Franţei), unde se afla din 1963, anunţă un comunicat al primăriei oraşului, citat de AFP.

‘Jojo a murit de moarte naturală. El a depăşit recordul de longevitate, fiind cel mai bătrân cimpanzeu din Europa, în timp ce cel mai bătrân cimpanzeu african a murit în 2008, la 63 de ani’, arată primăria. Bine cunoscut publicului din Nancy, Jojo era o vedetă a grădinii zoologice, în care stătea de aproape 50 de ani.

Născut pe 28 iunie 1951, a fost încredinţat oraşului de proprietarul unei menajerii din Bangui (Republica Centrafricană). A făcut mai întâi pereche cu Catherine, care a murit în 1964, şi apoi cu Judith, din 1984 până în 1995. Speranţa de viaţă a unui cimpanzeu este în jur de 45 de ani.

La sfârşitul lunii decembrie, un cimpanzeu pe nume Cheetah, care ar fi fost celebra maimuţă din filmele cu Tarzan din anii 1930, a murit, la 80 de ani, într-o rezervaţie din Florida.

Sursa: Agerpres


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-murit-jojo-cel-mai-batran-cimpanzeu-din-europa/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19