Select your Top Menu from wp menus

A început admiterea în universităţi

Persoanele care deţin diplomă de bacalaureat sau diplomă de studii medii de specialitate pot depune, de astăzi, dosarele de admitere în instituţiile de învăţămînt superior din ţară. Admiterea se va încheia la 31 august curent, transmite MOLDPRES.

Candidaţii îşi pot continua studiile în una din cele 30 de instituţii de învăţămînt superior de stat şi private din ţară. Potrivit Ministerului Educaţiei, în acest an pentru studii de licenţă sînt oferite peste 19 mii de locuri, dintre care circa şase mii sînt cu finanţare bugetară. Pentru studii superioare de masterat au fost alocate circa nouă mii de locuri, 3500 dintre care sînt finanţate de stat.

Şi în acest an candidaţii vor putea participa la concursul de admitere, concomitent, la mai multe specialităţi, la una sau mai multe universităţi. Ei pot fi însă înmatriculaţi la o singură specialitate în cadrul unei singure instituţii de învăţămînt superior.

Universităţile vor desfăşura sesiunea de admitere în baza metodologiilor proprii. Fiecare instituţie a stabilit propriile termene de depunere a dosarelor, de desfăşurare a concursului de admitere, de anunţare a rezultatelor intermediare şi finale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-inceput-admiterea-in-universitati/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19