Select your Top Menu from wp menus

A fost oprit importul fructelor şi legumelor din Turcia

Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare atenţionează agenţii economici, importatori de legume şi fructe din Turcia, să examineze mai minuţios permisul fitosanitar de import.
Ghenadie Onceanu, Inspector General de Supraveghere Fitosanitară şi Control Semincer din cadrul Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, aduce la cunoştinţă că la începutul lunii curente, în unităţile de transport care importau roşii şi alte legume în asortiment, a fost depistată molia tomatelor (Phtorimaea Iycopersicella), obiect de carantină pentru Republica Moldova.

În legatură cu aceasta unităţile de transport au fost returnate în ţara de origine a produselor agricole.

“Atenţionăm agenţii economici să examineze minuţios permisul fitosanitar de import unde este stipulat clar că producţia predestinată importului nu trebuie să conţină organisme de carantină.

Îndemnăm importatorii să manifeste mai multă atenţie la selectarea mărfii şi să efectueze toate procedurile de verificare, până la iniţierea procedurilor de export a produselor agricole în ţara noastră” anunţă Inspectoratul General de Supraveghere Fitosanitară şi Control Semincer.

Fructele şi legumele proaspete provenite din Turcia conţin cel mai mare număr de substanţe chimice periculoase dintre produsele de acest fel comercializate pe piaţa europeană, arată un raport dat publicităţii recent de Greenpeace Germania. Autorii studiului au constatat că peste o treime dintre mostrele de legume şi fructe turceşti analizate conţin niveluri de substanţe chimice peste limita admisă. Practic, Turcia se află pe primul loc la acest capitol în clasamentul celor 23 de ţări care sunt exportatoare importante de astfel de produse, incluse în raportul care a analizat perioada 2009-2010.
sursa: eco.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-fost-oprit-importul-frucetolr-si-legumelor-din-turcia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19