Select your Top Menu from wp menus

A fost lansat Consiliul consultativ mass-media România-Republica Moldova

Consiliul consultativ mass-media România-Republica Moldova a fost lansat luni, 29 februarie la Bucureşti. Consiliul îşi propune să creeze un cadru instituţional care va avea, în principal, rolul de a implementa spaţiul comunicaţional comun între România şi Republica Moldova. Totodată, Consiliul îşi propune să fie un element important pentru transpunerea normelor europene în Republica Moldova, transmite IPN.

Consiliul este o iniţiativă a Departamentului politici pentru relaţia cu românii de pretutindeni. Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe al României, Consiliul are drept scop să contribuie la valorificarea oportunităţilor de colaborare bilaterală în domeniul mass-media. Astfel, Consiliul urmează să pună la punct un regulament care să asigure aplicarea unor norme comune de bune practici.

La inaugurarea Consiliului, ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, a declarat că în spaţiul informaţional comun dintre România şi Republica Moldova, informaţia va circula liber pe ambele maluri ale Prutului. „Acordarea pentru presa din Republica Moldova a unui regim de gratuitate privind fluxurile din ştiri din România, considerăm că va facilita nu doar prezenţa de ştiri în limba română, ci şi de ştiri care prezintă realităţile din Romania şi Uniunea Europeană, dintr-o perspectivă nedistorsionată de interese antieuropene”, a spus Dan Stoenescu.

Prezent la eveniment, ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, şi-a exprimat speranţa că acest Consiliu va veni cu propuneri concrete pentru autorităţile de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a facilita intrarea mass-mediei româneşti în spaţiul dintre Prut şi Nistru. Acesta a menţionat importanţa Consiliului, în contextul în care spaţiul informaţional din Moldova este dominat de media ruseşti.

Membrii Consiliului Consultativ sunt reprezentanţi ai canalelor de informare în masă din ambele ţări, membri ai societăţii civile şi experţi în comunicare.Consiliul urmează să se întrunească alternativ la Bucureşti şi Chişinău.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-fost-lansat-consiliul-consultativ-mass-media-romania-republica-moldova/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19