Select your Top Menu from wp menus

A fost instituit mecanismul de compensare parțială a accizelor la motorină pentru producătorii agricoli

Din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vor fi alocate resurse financiare pentru compensarea parțială a accizelor la motorină, utilizată de producătorii agricoli. Un PROIECT de lege, care prevede acest mecanism a fost adoptat de către Parlament, cu votul a 54 de deputați.

Documentul stabilește modul de acordare a mijloacelor financiare destinate compensării parțiale a accizelor la motorina utilizată de producătorii agricoli pentru realizarea lucrărilor, în anul 2022.

”Pentru a asigura producătorii agricoli cu resurse financiare, în contextul lucrărilor de primăvară, este necesar de modificat legea și de făcut un amendament pentru ca, prin derogare de la lege, să permitem utilizarea resurselor din Fondul național pentru dezvoltare agricolă și rurală pentru compensarea parțială a accizei la motorină pentru producătorii agricoli”, a declarat vicepreședintele Comisiei agricultură și industrie alimentară, Alexandr Trubca.

În acest an, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural constituie 1,75 miliarde de lei. Dintre ei, 200 de milioane de lei vor fi distribuite, prin intermediul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură pentru compensarea parțială a accizelor la motorină utilizată de producătorii agricoli.  

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova