Conform cercetătorilor, animalul a trăit acum 125 de milioane de ani, iar analiza fosilelor arată că un adult ajungea să aibă o lungime de peste 9 metri şi o masă de o tonă şi jumătate, aproximativ de 40 de ori mai mare decât un Beipiaosaurus, cel mai mare dinozaur cu pene cunoscut anterior.
Noua specie, numită Yutyrannus huali, pare să fi fost o rudă îndepărtată a marelui prădătorTyrannosaurus rex, care a trăit 60 de milioane de ani mai târziu, la sfârşitul erei dinozaurilor.
Coordonatorul cercetării, profesorul Xing Xu de la Institutul pentru Paleontologia Vertebratelor şi Paleoantropologie din Beijing, a declarat că „este posibil ca existenţa penelor să fi fost mult mai răspândită, cel puţin în rândul dinozaurilor carnivori”. Cu toate acestea el a explicat că, cel mai probabil, penele serveau drept o „haină” izolatoare, călduroasă şi nimic mai mult. Penele luiYutyrannus huali aveau forma unor filamente moi; nefiind rigide, nu puteau servi la zbor.
Sursa: The New York Times
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…