Select your Top Menu from wp menus

A fost aprobat orarul BAC-ului 2014. Elevii vor trebui să depună mai mult efort pentru a obţine o notă de trecere

Ministerul Educației a aprobat Orarul desfășurării examenelor de bacalaureat pentru anul școlar 2013-2014. Acestea vor avea loc între 3 și 20 iunie 2014.

Sesiunea va avea loc conform orarului ce urmează:
3 iunie (marți) – Limba şi literatura română alolingvi
6 iunie (vineri) – Limba de instruire
10 iunie (marți) – Limba străină
13 iunie (vineri) – Matematica (real), Istoria românilor şi universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport), Tehnologie (tehnologic).
17 iunie (marți) – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatica)
20 iunie (vineri) – L.ucraineană/ bulgară/găgăuză (real,umanist).

Pentru a lua o notă de trecere , în sesiunea de bază, candidații vor trebui să ofere răspunsuri corecte la minimum 30% din subiectele din test, față de 25% cât a fost la sesiunea de bacalaureat din 2013.Elevii care vor lua note negative în sesiunea din iunie vor avea dreptul să susțină, repetat, examenele respective în sesiunea suplimentară care va avea loc în perioada 16 – 23 iulie 2014.Reamintim că elevii vor putea fi verificați cu detectorul de metale – înainte, în timpul, sau la expirarea timpului de scriere a probei de examen. În cazul fraudării de către elev a unei probe de examen vor fi anulate notele de la toate probele de examen susținute şi elevul va putea relua susținerea integrală a examenului de bacalaureat doar în sesiunea din următorul an de studiu.

Elevii ce vor susține examenele de bacalaureat vor semna o declarație prin care confirmă că nu dețin asupra lor materiale interzise, ce i-ar favoriza în rezolvarea subiectelor

sursa: national.md