Select your Top Menu from wp menus

A doua jumătate a mandatului C.R.Orhei ar trebui să fie mai transparentă si responsabilă AUDIO

A doua jumătate a mandatului Consiliului raional Orhei (C.R.) ar trebui să fie mai transparentă şi responsabilă. Acest lucru l-au lăsat să se înţeleagă participanţii la emisiunea de dezbateri care a avut loc la Radio Orhei sâmbăta, 29 iunie.
La dezbaterea cu tema “Gradul transparentei şi responsabilităţii APL de nivel raional pe durata a 2 ani de guvernare locală “au fost invitaţi reprezentanţi ai fracţiunilor cu cele mai multe mandate în C.R.Orhei – PLDM, PDM şu PL. La emisiune , respectându-şi promisiunea, s-au prezentat însă doar consilierii raionali  PLDM şi PL.
În startul discuţiei, liderul fracţiunii PLDM în CR Orhei, Iurie Siloci, a declarat că acordă C.R.Orhei note destul de înalte pentru transparenta şi responsabilitatea de care a dat dovadă în decursul celor aproape 2 ani de activitate.
Atât la început, cât şi pe durata dezbaterii, reprezentantul PL, consilierul raional Vasile Roman, s-a arătat mult mai critic faţă de gradul de  transparentă şi responsabilitate a C.R. Orhei, inclusiv în ce priveşte utilizarea mijloacelor financiare.
În cadrul dezbaterii au fost expuse opinii divergente referitoare la necesitatea efectuării unor cheltuieli, cum ar fi construcţia cu suma de 1,5 mln lei a unei săli de şedinţe pentru C.R. Orhei sau alocarea a 200 de mii de lei pentru gazeta “Plaiul Orheian”. Asta, în condiţiile în care şedinţele Consiliului raional Orhei s-ar fi putut desfăşura în sala mare din incinta Primăriei, iar “Plaiul Orheian”, al cărui fondator este C.R. Orhei, urma să iasă din această subordonare încă în luna februarie curent.
La finele emisiunii, în poziţiiile celor doi participanţi la dezbateri s-a conturat şi un punct comun. Atât consilierul PLDM, Iurie Siloci, cât şi şi consilierul PL, Vasile Roman, au concluzionat că C.R Orhei are nevoie de mai multă transparentă, mai cu seamă în ce priveşte procesul decizional.
Amintim că pe 5 iunie 2011, au avut loc alegerile generale locale, de la care s-a scurs deja o jumătate din termenul mandatului deţinut de actuala putere locală.


Emisiunea de dezbatere de sâmbătă, 29 iunie, cu tema “Gradul transparentei şi responsabilităţii APL de nivel raional pe durata a 2 ani de guvernare locală “a fost realizată de Radio Orhei în cadrul proiectului” Sporirea transparenței și responsabilității autorităților prin activități comune ale mass – media și societății civile în Moldova”, implementat de Centrul CONTACT şi Agenţia de Dezvoltare Rurală – Centru (Orhei) cu suportul financiar al Fondului pentru Democraţie al Naţiunilor Unite (UNDEF).


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/a-doua-jumatate-a-mandatului-c-r-orhei-ar-trebui-sa-fie-mai-transparenta-si-responsabila-audio/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19