Select your Top Menu from wp menus

LUMI PARALELE// Déjà vu, după 3 ani. Protest la Chişinău – Concert la Orhei FOTO

Ieri seara, la Chişinău, oamenii au ieşit la protest. Mulţimea era revoltată de nevalidarea mandatului de primar al liderului Partidului DA, Andrei Năstase. Asta, după ce Curtea de Apel a menţinut decizia primei instanțe şi, astfel, a anulat votul alegătorilor  din alegerile locale noi din 3 iunie curent.

Tot ieri seara, la Orhei a avut loc un concert fastuos la care a venit o mulţime de oameni. Concertul a fost organizat de primarul Ilan Șor (Shor), iar drept prilej a servit finalizarea examenelor de bacalaureat. Principala vedetă pe  scenă a fost soţia lui Șor, interpreta rusă Jasmin.

  • protest chisinau 21.06.2018
  • protest chisinau, foto tvr moldova
  • concert jasmin orhei 21.06 (1)
  • concert jasmin orhei 21.06 (2)

Seara de ieri a creat o puternică senzaţie de  déjà vu  cu ceea ce a avut loc în cele două localități, destul de apropiate ca distanță,   cu aproape 3 ani în urmă.

Vezi si  LUMI PARALELE. Chişinău, PMAN: protest şi cântece patriotice. Orhei, Stadion: cântece ruse şi italiene. FOTO

Pe 6 septembrie 2015, la Chişinău, la un masiv protest antiguvernamental răsunau cântece patriotice şi cuvântări înflăcărate pentru “eliberarea ţării de la hoţi” și „întoarcerea miliardului furat”. În aceeaşi zi, la Orhei, se desfășura un concert grandios, cu vedete din Rusia – Nicolae Baskov și formația Glukoza și multe piese în lmba rusă.