Agresorii familiali din raionul Orhei au participat la o întrunire de reeducare, în cadrul campaniei ,,Școala tăticilor non-violenți”. Evenimentul găzduit de Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Familiei Orhei, a fost organizat de angajații Inspectoratului de Poliție Orhei și instituției- gazdă, cu scopul de a a-i face pe cei care inițiază cazuri de violență domestic că acțiunile lor au consecințe grave asupra copiilor și membrilor de familie.
Cei implicați în cazuri de agresiune, au fost îndemnați să găsească ei înșiși soluții pentru eliminarea acestui flagel. Sesiunea de comunicare a cuprins vizionarea materialelor video și prezentarea mai multor material informative din domeniul legal și psihologic, ce țin de fenomenul violenței domestice.
Potrivit ofițerului de presă al IP Orhei, Diana Maxim, așa tip de întruniri începe să dea rezultate în prevenirea cazurilor de agresiune famlială.
Dacă în anul 2016 la Inspectoratul de poliție Orhei au fost inregistrate ca agresori familiali 170 de persoane, anul trecut această cifră a scăzut la 56 de persoane, iar anul curent în categoria de agresori familiali rămân incluse 44 de persoane (41 bărbați și 3 femei).
comunicatul IP Orhei poate fi găsit AICI
De menționat că din martie 2017 , prin lege a fost instituit ordinul de restricție de urgență, ce presupune o măsură provizorie de protecție a victimei violenței în familie.
Violența în familie este prevăzută ca infracțiune în Codul Penal, iar cei expuși unui epizod cu violențe fizice și nu pot fugi de acasă sunt sfătuiți să se închidă într-o cameră cu un telefon și să telefoneze la poliție la numărul 112/902.