Select your Top Menu from wp menus

Judecătoria Chișinău a respins cererea lui Traian Băsescu în dosarul privind cetățenia

Judecătoria Chișinău a respins, ca fiind nefondată, cererea fostului președinte al României, Traian Băsescu, privind anularea decretului de retragere a cetățeniei moldovenești. Decizia poate fi contestată timp de 30 de zile la Curtea de Apel, transmite IPN.

Potrivit lui Traian Băsescu, nu îi sunt clare motivele unei astfel de decizii, însă este o decizie judecătorească pe care o respectă. Urmează să-și consulte avocatul pentru a decide dacă va contesta sau nu decizia.

Potrivit avocatului lui Băsescu, Andrei Bivol, este o decizie ilegală, deoarece cetățenia i-a fost retrasă lui Traian Băsescu în mod abuziv. Argumentele precum că Băsescu ar fi ascuns anumite fapte pertinente la momentul primirii cetățeniei sunt inconsistente.

Avocatul pârâtului, Maxim Lebedinschi, susține că decizia instanței este una legală, deoarece Traian Băsescu figura în calitate de suspect în mai multe cauze penale în România la momentul primirii cetățeniei Republicii Moldova. Temei pentru retragerea cetățeniei a fost faptul ascunderii acestor fapte de autoritățile moldovenești.

Președintele Igor Dodon a semnat decretul privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova fostului președinte român Traian Băsescu pe 3 ianuarie 2017.