Select your Top Menu from wp menus

Andrian Candu și Maia Sandu despre coalițiile de după alegerile din 2018

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-vicepreședinte al Partidului Democrat din Moldova (PDM) se declară sceptic în privința obținerii majorității parlamentare de către un singur partid la alegerile parlamentare din 2018. Din acest motiv partidele vor trebui să se așeze la o masă și să negocieze o nouă guvernare, inclusiv cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Lidera PAS, Maia Sandu afirmă că formațiunea sa nu va face coaliție cu PDM. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii de dezbateri dintre cei doi politicieni de la postul public de televiziune, Moldova 1.

Potrivit lui Andrian Candu, de când există, PDM nu a făcut coaliție cu niciun partid de stânga, ci doar cu partidele de dreapta. „În situația în care vom reuși să livrăm foarte multe rezultate pentru țară, o să vedeți care va fi situația în noiembrie 2018. Alegerile prezidențiale sunt diferite de cele parlamentare. Oamenii politici trebuie să aibă puțină înțelepciune, încât să nu ardă toate podurile de comunicare”, a menționat președintele Parlamentului.

Maia Sandu a că declarat PAS nu va face coaliție cu PDM nici până la alegerile parlamentare din 2018, nici după alegeri.

„Dumneavoastră nu aveți nicio treabă cu valorile europene. O să faceți în continuare coaliție cu socialiștii, cu care ați votat și modificarea sistemului electoral. Nu o să fac o alianță cu dumneavoastră, nici cu partidul pe care îl reprezentați pentru că sunteți un pericol împotriva integrării europene a Republicii Moldova”, a replicat Maia Sandu în cadrul emisiunii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/andrian-candu-si-maia-sandu-despre-coalitiile-de-dupa-alegerile-din-2018/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19