Select your Top Menu from wp menus

Poliția: Membri PPPN ar putea sta în spatele provocărilor de la protestul de duminică

Trei membri ai Partidului Politic Partidul Nostru au ajuns în vizorul poliției după ce au vorbit la telefon despre organizarea unor acțiuni cu tentă de provocare, ce urmau să aibă loc în noaptea precedentă protestului de duminică, 30 iulie. Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, ca urmare a discuțiilor telefonice din ajun dintre cei trei membri de partid, în ziua de duminică pe bulevardul Ștefan cel Mare au apărut bannere și pliante în adresa liderului Partidului Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, și boxele cu scutece de unică folosință.

În cadrul unei conferințe de presă, șeful IGP a declarat că în cadrul măsurilor de prevenire întreprinse în posesia poliției au intrat mai multe materiale, printre care și câteva interceptări audio, care sunt investigate în prezent. Este vorba despre discuțiile telefonice dintre Serghei Urechean, Serghei Dandara și un al treilea personaj pe nume Liviu, toți trei, membri ai PPPN. Deocamdată, au loc investigații în baza probelor acumulate, pentru a stabili cu exactitate despre ce este vorba și ce puneau la cale membrii Partidului.

„În spațiul public a apărut un video în care două persoane îmbrăcate în veste reflectorizante instalau aceste bannere, fiind ghidate de un al treilea participant. Poliția întreprinde acum toate acțiunile necesare pentru identificarea acestor persoane. Este regretabil faptul că la 31 iulie, liderul PPPDA, Andrei Năstase, fără să se documenteze și să analizeze situația reală în care s-a pomenit grație jocurilor politice în care s-a lansat, a decis să acuze poliția de cârdășie cu cei care au instalat aceste bannere”, a declarat Alexandru Pânzari.

Potrivit șefului IGP, cazul a fost înregistrat de angajații Inspectoratului de Poliție Buiucani, care întreprind toate acțiunile necesare pentru stabilirea autorilor acestor infracțiuni.

Liderul PPPDA, Andrei Năstase, a declarat în cadrul unei conferințe de presă susținute luni în fața Ministerului Afacerilor Interne că acțiunile de denigrare a imaginii sale sunt sub umbrela poliției, la comanda liderului democrat Vlad Plahotniuc, prin intermediul ministrul de interne Alexandru Jizdan. Chiar dacă politicianul a declarat că nu are încredere în forțele de ordine, a depus o sesizare la politie, pentru a aduna probe și a demonstra că oamenii legii nu lucrează în interesul cetățenilor.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/politia-membri-pppn-ar-putea-sta-in-spatele-provocarilor-de-la-protestul-de-duminica/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19