Igor Bodorin, administratorul firmei de pază Klassika Force, a fost sancționat de Banca Națională pentru activitatea sa în funcția de membru al Consiliului de Administrație a Unibank. Potrivit unui comunicat al BNM, instituția a decis să sancționeze unii foști administratori ai B.C. „UNIBANK” S.A. Suma totală a amenzilor constituie 496 092 de lei.
Sancționarea a fost dispusă pentru încălcarea, în perioada exercitării funcției de administrator, a prevederilor Legii instituțiilor financiare și ale actelor normative ale Băncii Naționale. Încălcările se referă, în principal, la angajarea băncii în riscuri de concentrare (expuneri) excesivă a activelor sale. Deși în comunicat nu este menționat numele lui Bodorin, într-un anunț postat pe site-ul BNM acesta este informat că Hotărîrea de sancționare poate fi găsită la sediul Băncii Centrale.
Borodin a fost șef al Serviciului Pază de Stat până în septembrie 2013 , iar ulterior a devenit șef al Klassika Force. Compania Klassika Forcea s-a ocupat de paza celor 3 bănci falimentate – BEM, Unibank și Banca Socială. Dar, în debutul scandalului legat de frauda bancară, o mașină a agenției care transporta arhiva băncilor a fost furată în circumstanțe suspecte și incendiată.
Odată cu instalarea fostului administrator BEM Ilan Shor în fruntea administrației de la Orhei, aici și-a schimbat adresa juridică și Klassika Force, căreia i-a fost încredințată paza Primăriei. Tot în 2015, compania a inițiat o procedură de faliment, care încă nu s-a finalizat.
Anterior, BNM a sancționat și foștii conducători ai Băncii Sociale. Unul dintre primii sancționați a fost o altă persoană venită la Orhei împreună cu Șor – Sergiu Albot care, în 2015-2016, a ocupat funcția de șef al Î.M Orhei-Transport. Și Ilan Șhor, ceva mai târziu, a fost sancționat de BNM cu o amendă mai mare de 100 mii lei, pentru perioada când a condus BEM.
Recent, prima instanță l-a condamnat pe Ilan Șor la 7,5 ani de închisoare, în unul din cele dosare penale cunoscute ca fiind deschise pe numele său în legătura cu fraudarea sistemului bancar. Acesta se află în libertate, până la pronunțarea unei sentințe definitive de Curtea de Apel, și se declară în continuare nevinovat .