Select your Top Menu from wp menus

Noua structură a Guvernului va fi prezentată până la finele sesiunii parlamentare

Prim-ministrul Pavel Filip și-a exprimat, în ședința de miercuri, 19 iulie, a cabinetului de miniștri, satisfacția în legătură cu promulgarea Legii cu privire la Guvern. El a specificat că, până la sfârșitul sesiunii parlamentare curente, va prezenta noua structură a Guvernului în plenul Parlamentului, transmite IPN.

„Este primul pas în reformarea administraţiei publice şi nu obosesc să repet că această reformă este fundamentul celorlalte reforme care urmează să  fie implementate în Republica Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

Prin reforma Guvernului unica funcție politică rămâne cea a miniștrilor. Funcția de viceministru este exclusă, iar atribuțiile administrative privind activitatea ministerelor vor fi asigurate de secretarii de stat, care la necesitate vor asigura și interimatul funcției de ministru. O modificare operată ține de excluderea enumerării exprese a ministerelor. Premierul va avea dreptul de a modifica lista ministerelor printr-o procedură simplificată. Anterior Pavel Filip a anunțat că în noua componență se vor regăsi doar nouă ministere, comparativ cu 16 acum.