Select your Top Menu from wp menus

Ex-guvernatorul Talmaci, plasat în arest

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Leonid Talmaci, a fost plasat în arest pe un termen de 15 zile, fiindu-i înaintată învinuirea pe trei capete de acuzare. Informația a fost confirmată pentru IPN de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Ex-guvernatorul este învinuit de abuz în serviciu, de implicare într-un grup criminal specializat în escrocherii în proporţii deosebit de mari, dar și de cauzarea de daune materiale prin înşelăciune și abuz de încredere. Bunuri în proporții deosebit de mari au fost însușite de la Asociaţia Obştească „Biroul Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule”.

Mandatul de arest a fost eliberat în data de 3 martie și este cu posibilitatea de atac în instanța de apel.

Persoana de încredere a președintelui Igor Dodon, Ion Ceban, a scris pe Facebook că Președinția este îngrijorată de această reținere. „Domnul Leonid Talmaci este o personalitate importantă pentru Republica Moldova, apreciată înalt și de comunitatea internațională, persoană care a stat la baza formării sistemului bancar. De ieri este și membru al Consiliului economic de pe lângă președinte. Deja ne documentăm. Sperăm că este o eroare și în timpul cel mai apropiat situația se va clarifica”, scrie Ion Ceban.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/ex-guvernatorul-talmaci-plasat-in-arest/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19