Select your Top Menu from wp menus

A 13-ea zi de proteste antiguvernamentale în România, 50 de mii de manifestanți la București

Pentru a 13-ea zi consecutiv, la București și în mai multe orașe din România au continuat protesteșe anti-guvernamentale. În Piața Victoriei, în fața sediului guvernului s-au adunat în jur de 50 de mii de protestatari, a estimat portalul de știri Hotnews. 

 În alte  orașe au protestat,  de asemenea, mii de oameni: în jur de 500 de manifestanti la Iași, câteva mii la Cluj și Timișoara, Blașov și Sibiu, unde au iești pe străzi în jur de 7 mii de manifestați.
 
 Tot la București, în fața Palatului Cotroceni, au continuat manifestațiile de susțienere a guvernului social-democrat , manifestație la care peste o sută de manifestanți au cerut demisia președintele Klaus Iohannis și a șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Protestele de la Cotroceni au intrat în a opta zi.

Între timp, mai multi parlamentari ai Uniunii Salvați România au semnat un protest împotriva ambasadorulu Rusiei in Romania, care declarase intr-un interviu că amnistia si gratierea ar fi „probleme minore”. Parlamentarii USR arata ca declaratiile „sunt neavenite” si „condamnă tentativele ambasadorului Federației Ruse de a minimaliza şi de a denatura semnificația celor mai mari proteste înregistrate după revoluția din 1989”, relatează presa de la București.

sursa: europalibera.org