Select your Top Menu from wp menus

ALARMANT: Ofensiva hepatiteti virale A în raionul Orhei

Timp de două luni, într-o singură localitate din raionul Orhei au fost înregistrate aproape 20 de cazuri de hepatită virală A. Virusul periculos i-a atacat pe copiii din grădiniţa şi gimnaziul satului Vorotet – ambele instituţii aflându-se în aceeaşi clădire.

În perioada lunilor decembrie trecut şi ianuarie curent, au fost diagnosticaţi cu hepatită virală A 4 preşcolari şi 15 gimnazişti, iar în prima săptămână a lunii februarie au fost înregistrate încă 2 îmbolnăviri.
Asupra acestei statistici alarmante va fi atrasă atenţia în cadrul şedinţei Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei, care este programată pentru ziua de mâne.

Potrivit datelor Centrului de Sănătate Publică Orhei, numărul îmbolnăvirilor cu hepatită virală A, înregistrate în raionul Orhei în ultimele două luni este deja  mai mare decât totalul cazurilor  din precedenţii 8 ani când, în perioada 2008-2015, au fost înregistrate numai 14 îmbolnăviri.

De notat că în anul trecut, 2016, în raionul Orhei a mai existat un focar al infecţiei – în satul Zahoreni.  Aici, în lunile februarie-martie au fost diagnosticaţi cu hepatită virală acută câţiva copii din gimnaziul din localitate.