Select your Top Menu from wp menus

Andrei Năstase: Platforma DA a devenit din nou ţinta unui atac mediatic

Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr cere postului public de televiziune Moldova 1 dreptul la replică ca urmare a difuzării unei informaţii despre plecarea din partid a mai multor persoane. Potrivit președintelui formațiunii, Andrei Năstase, cei despre care s-ar fi spus la Moldova 1 că au plecat din partid nu au făcut parte niciodată din acesta. Andrei Năstase a subliniat că Platforma a devenit din nou ținta unui atac mediatic din partea „guvernării controlate de Vlad Plahotniuc”.

Într-o conferință de presă la IPN, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a declarat că prin răspândirea acestei știri Moldova 1 s-a demascat și a arătat întregului popor că s-a transformat definitiv în „unealta docilă mediatică a actualului regim antipopular”. În cazul în care Platforma DA nu va obține dreptul la replică, vor fi organizate acțiuni de protest în fața sediului companiei. Potrivit lui Năstase, postul public de televiziune Moldova 1, care oficial este o instituție independentă, finanțată din banii contribuabililor, în realitate este o tribună propagandistică partajată politic Partidului Democrat.

„Suntem „flatați” de atenția sporită față de conferințele teritoriale ale formațiunii noastre din partea concernului propagandistic Plahotniuc, la care s-a alăturat fățiș și televiziunea Partidului Democrat Moldova 1, pentru care denigrarea imaginii Platformei Demnitate și Adevăr este mult mai importantă decât reflectarea problemelor stringente ale țării, cum ar fi sărăcia, creșterea vertiginoasă a prețurilor la mărfuri și tarife etc”, se menționează într-o declarație semnată de PPPDA.

Platforma Demnitate și Adevăr reiterează mesajul către întreaga societate și opinia publică internațională că „în pofida tuturor atacurilor și linșajului mediatic, rămâne pe pozițiile ferme de a lupta pentru eliberarea statului din ghearele regimului cleptocrat și implementarea unor reforme reale în interesul tuturor cetățenilor”.

În alt context, vicepreședintele Partidului, Alexandru Slusari, a spus că, acum o lună, Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a venit cu şase iniţiative menite să schimbe în bine viaţa cetăţenilor Republicii Moldova, acţiuni ce puteau fi întreprinse pe parcursul a zece zile, însă şeful statului, Igor Dodon, nu a întreprins nimic.

Chiril Moţpan, vicepreședinte al partidului, a menţionat că guvernanţii, în special grupul din preajma lui Plahotniuc, vor să creeze impresia că trăim într-un mediu perfect, fără probleme, dar între timp distrug democrația şi vor să bage frica în oameni, ca să destrame orice germene de democrație şi orice tendință spre corectitudine. În pofida acestor presiuni, Platforma rămâne constantă pe mesajul lansat anterior.

În cadrul conferinței a fost anunțat şi faptul că pe 5 februarie va avea loc Congresul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, în cadrul căruia se va discuta ajustarea statutului şi programului formațiunii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/andrei-nastase-platforma-da-a-devenit-din-nou-tinta-unui-atac-mediatic/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19