Select your Top Menu from wp menus

Părinții ar putea fi obligați să acopere cheltuielile de instituționalizare a copiilor

Instanța de judecată, la cererea autorității tutelare, va putea dispune încasarea de la părinți a cheltuielilor pentru întreținerea copilului plasat în serviciile sociale din cauza violenței, neglijenței, abandonului sau din orice alt motiv de neîndeplinire a obligațiilor părintești. Reglementările în cauză se conţin într-un proiect de modificare a Codului Familiei, care a primit, marți, 31 ianuarie, avizul Comisiei protecție socială, sănătate şi familie a Parlamentului, transmite IPN.

Persoanele fizice care dețin informații despre un caz de violență, neglijare sau exploatare a copilului sunt obligate să le comunice autorităților locale/teritoriale sau organelor de drept.

Totodată, copilul va avea dreptul la repararea prejudiciului material şi moral cauzat prin vătămarea integrității corporale sau a sănătății, prin încălcarea drepturilor personale urmare a violenței sau exploatării.

În cazul existenței unui conflict de interese între părinți şi copii, acesta se va soluționa de către autoritatea tutelară locală la locul aflării copilului, iar interesele copilului sunt reprezentate de autoritatea tutelară. Copiii ai căror părinţi vor fi decăzuţi din drepturile părinteşti vor fi plasaţi în serviciul de plasament în baza dispoziţiei autorităţii tutelare teritoriale.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/parintii-ar-putea-fi-obligati-sa-acopere-cheltuielile-de-institutionalizare-a-copiilor/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19